Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μονό ο κος Μπακαούκας Στάμος από την αντιπολίτευση του Δήμου Σαλαμίνας ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2011.

Αφού έφαγαν τα μουστάκια τους , συμπολίτευση και  αντιπολίτευση  στο δημοτικό συμβούλιο    και αφού «είπαν και είπαν», μόνο η κ Γκαβογιάννη και ο κ Μπακαούκας κάθισαν μέχρι  την ψηφοφορία .
Οι υπόλοιποι μάλλον πήγαν για ύπνο γιατί είχε περάσει το μεσονύχτι και το συμβούλιο δεν έλεγε να τελειώσει  .
Αυτό που συζητιέται πάντως σε όλη την Σαλαμίνα από χθες είναι:.
Ότι ενώ η κ Γκαβογιάννη  αποκάλεσε  τον κ Τσαβαρή «ΚΚΕ» μέσα στο συμβούλιο  (και δεν την διέψευσε  )  δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό.
Ενώ ο κ Μπακαούκας που δηλώνει αντιθέτου ιδεολογίας ψήφισε τον προϋπολογισμό.    

Τελικά το να είσαι  Δήμαρχος ή  Δημοτικός Σύμβουλος είναι όραμα ή όφελος σε αυτό νησί?   

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μπακαούκας από την μέχρι τώρα πορεία του στα δημοτικά συμβούλια, φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα το ρόλο του ή δεν θέλει να παίξει το ρόλο που ο λαός του ανέθεσε, κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο.
Δεν μπορείτε κε Μπακαούκα να λέτε ΝΑΙ σε όλα, τη στιγμή που φωνάζετε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια.
Είναι σχήμα οξύμωρο. Δεν νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να χες την διαύγεια και το ήθος του Μπακαούκα, έχει άλλα να τον κατακρίνουμε, στα σωστά όμως ας του δίνουμε κι ένα μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξέρω τον κύριο, γι αυτό δεν μπορώ να έχω άποψη για την διαύγεια και το ήθος του.
Δεν κατάλαβα όμως ποιό είναι το σωστό που έκανε για να του δόσουμε μπράβο;
Εαν εννοείς το ότι ψήφισε τον Προϋπολογισμό, τότε κάνεις λάθος μεγάλο.
Διότι ψηφίζοντας έναν πλασματικό Πρ/σμό γίνεσαι συνένοχος για την υπερχρέωση του δήμου και της αδυναμίας πληρωμής των χρεών, αφού δεν υπάρχει πραγματικό χρήμα, αλλά μόνο νούμερα στους κωδικούς.
Πιστεύω να συμφωνείς σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ Κ.
ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ/Η 9:48 ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ Χ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ? Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 06.15 προφανώς δεν γνωρίζεις τι σημαίνει προϋπολογισμός στον δημόσιο, γιαυτό τον μπερδεύεις με τον προϋπολογισμό του σπιτιού σου. Στο δημόσιο κύριε, ο προϋπ/σμός έχει 2 σκέλη, έσοδα και έξοδα, τα οποία πρέπει να είναι ισοσκελισμένα. Οταν τα αναγραφόμενα έσοδα είναι πραγματικά, τότε υπάρχει πραγματικό αντίκρυσμα για τα έξοδα που θα γίνουν.
Οταν όμως τα αναγραφόμενα έσοδα είναι πλασματικά, τότε τα έξοδα που θα γίνουν δεν θα έχουν πραγματικό αντίκρυσμα, με συνέπεια να μην μπορούν οι διάφοροι προμηθευτές, εργολάβοι κλπ να πληρωθούν, και έτσι δημιουργείται το χρέος. Αρα, υποχρέωση του κάθε δημ. συμβούλου είναι να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό που δεν είναι πραγματικός, αλλά πλασματικός.
Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια και οι δυο δικιο εχετε γιατι από την μια ναι μεν δεν ειναι ο προϋοπλογισμος του σπιτιου του καθενος, αλλα και απο την αλλη πως εισαι σίγουρος πως θα εισπραξεις ολα τα εσοδα που θα επιβαλεις. Την σημερινη εποχη δεν υπαρχουν χρηματα ουτε για τις πιο απλες υποχρεωσεις. πρεπει λοιπον να βρεθει καποια λυση γιατι απο την μια πρεπει ολα να ειναι πραγματικα αλλα απο την αλλη δεν μπορεις να εχεισ σαφη εικονα του τι θα εισπραξεις απο αυτα που θα επιβαλεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς λέει ο πιό πάνω από σένα. Επειδή τα έσοδα είναι πλασματικά και δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούνε, αυτό σημαίνει ότι για τα έξοδα που θα γίνουν δεν θα υπάρχει χρήμα, άρα ο δήμος θα μπεί μέσα. Οποιος λοιπόν ψηφίζει τέτοιο προϋπολογισμό ή δεν καταλαβαίνει τί ψηφίζει ή εν γνώσει του γίνεται συνένοχος, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει,της υπερχρέωσης του δήμου. Είναι καθαρό.
είπαμε ότι

Ανώνυμος είπε...

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, επιβεβαιώνομαι για αυτά που έγραφα πάρα πάνω. Διαβάζω στο salamina-press «Παγώνουν μέχρι νεωτέρας με απόφαση της κυβέρνησης όλες οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι δήμοι, ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ώστε να γίνει ανακατανομή των κονδυλίων.
Το έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν επιχορηγείται ο Δήμος Σαλαμίνας.
Η αναστολή της οικονομικής ενίσχυσης και των ανταποδοτικών τελών έγινε γνωστή χθες από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος για τη διακοπή της χρηματοδότησης ήταν οι διογκούμενες αιτήσεις και ο διαγκωνισμός των δημάρχων για να προστεθούν στο σύστημα των επιδοτήσεων και «οι δικές τους» περιοχές που θεωρούνται περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες».
Κατάλαβες φίλε μου τώρα πώς δημιουργείται το χρέος;
Αρα, η ψήφιση ενός προϋπολογισμού με πλασματικά έσοδα, είναι έγκλημα σε βάρος των δημοτών.

Ανώνυμος είπε...

Σωστόοοοοοοοος.